Slider
Slider

Polityka prywatności

Portal Katolicko-Informacyjny wakcji24.pl dba o prawo do prywatności użytkowników portalu. Każdego użytkownika portalu obowiązuje polityka prywatności. Portal zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w polityce prywatności, jednakże zmiany nie naruszą podstawowej zasady – nie sprzedajemy i nie udostępniamy osobom trzecim danych personalnych i adresowych udostępnianych nam przez użytkowników/klientów Portalu.

Kto jest administratorem Twoich danych osobowych?

Administratorem danych osobowych, czyli podmiotem, który decyduje o tym, jak będą wykorzystywane Twoje dane osobowe, jest Stowarzyszenie „w-Akcji” z siedzibą w Głuszycy,
ul. 11 Listopada 6a, 58-340 Głuszyca, NIP 8862997314, REGON 366965366, KRS: 0000670560 – wydawca portalu działającego pod adresem www.wakcji24.pl.

Poniższe postanowienia dotyczące portalu internetowego www.wakcji24.pl.

Przetwarzanie Twoich danych przez Portal Katolicko-Informacyjny www.wakcji24.pl

Przetwarzamy Twoje dane osobowe, ponieważ jest to niezbędne do:

  • realizacji postanowień zawartych w ramach umowy sprzedaży reklamy (m.in. banerowej, prezentacji w katalogu obiektów, filmu reklamowego, artykułu sponsorowanego);
  • zakładania i zarządzania Twoim kontem lub kontami, oraz zapewnienia obsługi Twojego konta, transakcji i rozwiązywania problemów technicznych;
  • obsługi zgłoszeń, które do nas kierujesz (np. przez formularz kontaktowy, e-mail);
  • umożliwienia świadczenia usługi drogą elektroniczną oraz pełnego korzystania z www.wakcji24.pl,
  • wzięcia udziału w konkursach, weryfikacji zwycięzców w oparciu o regulamin konkursów,
  • komentowania artykułów, wydarzeń, zdjęć, filmów;
  • dodania ogłoszenia/newsa/wpisu  na stronach serwisu www.wakcji24.pl
  • prowadzenia analiz statystycznych;
  • windykacji należności;
  • prowadzenie postępowań sądowych;
  • przechowywanie danych dla celów archiwizacyjnych;

Czy musisz podać nam swoje dane osobowe?

Dane osobowe mogą być zbierane w formularzu kontaktowym konta, przy dodawaniu ogłoszenia/postu na Portalu Katolicko-Informacyjnym www.akcji24.pl, podczas konkursów, podczas dodawania opinii, komentarzy oraz innych działań na łamach www.wakcji24.pl. W wielu formularzach znajdujących się na stronach Portalu podanie Twoich danych jest dobrowolne.

Jeśli z jakiegoś powodu nie chcesz podać swoich danych osobowych, niestety nie będziesz mogła/mógł korzystać z niektórych elementów Portalu www.wakcji.24.pl

Twoje prawa

Zgodnie z ogólnym rozporządzeniem o ochronie danych osobowych masz prawo dostępu do swoich danych oraz prawo ich zmiany, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie.

Po zgłoszeniu sprzeciwu Twoje dane zostaną usunięte w ciągu 30 dni lub w terminie określonym odpowiednim regulaminem, gdy Twoje dane nie będą już niezbędne do celów dla których zostały zebrane.

Masz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych w zakresie naruszenia prawo do ochrony danych osobowych lub innych praw przyznanych na mocy RODO.

Wyjątkowe sytuacje, gdy Twoje dane osobowe mogą zostać udostępnione

  • Twoje dane osobowe udostępniamy podmiotom związanym z przechowywaniem, łączeniem i analizowaniem danych.
  • Twoje dane osobowe mogą zostać udostępnione na wniosek organów ścigania m.in. Policji i Prokuratury.

Jak długo przechowywane są Twoje dane osobowe?

Twoje dane osobowe będą przechowywane do czasu wniesienia sprzeciwu lub odwołania zgody.

Przekazujemy Twoje dane do państw spoza Europejskiego Obszaru Gospodarczego

Twoje dane osobowe będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy do Google LLC w oparciu o odpowiednie zabezpieczenia prawne, którymi są standardowe klauzule umowne ochrony danych osobowych, zatwierdzone przez Komisję Europejską.

Usługi Google

Ruch na stronach Serwisu monitorowany jest przez statystyki Google Analytics, co umożliwia gromadzenie i analizowanie danych o sposobie korzystania oraz popularności strony portalu.

Na stronach Portalu ww.wakcji24.pl mogą być również publikowane eklamy dostarczane przez Google. Używane są również czcionki, skrypty, zdjęcia, filmy Youtube i inne pliki wysyłane bezpośrednio z serwerów należących do Google.

Odwiedzając Serwis przeglądarka użytkownika łączy się bezpośrednio z serwerami należącymi do Google i może przy tym wysyłać tam dane, m. in. adres IP komputera.

Polityka prywatności Google dostępna jest pod adresem https://policies.google.com/technologies/partner-sites?hl=pl

Wtyczki Facebook

W Serwisie używane są przyciski „Lubię to” i „Udostępnij” oraz wtyczka „Page Plugin” dostarczane przez Facebook Inc., 1601 Willow Road, Menlo Park, California 94025, USA.

Odwiedzając Serwis przeglądarka użytkownika łączy się bezpośrednio z serwerami należącymi do Facebook i może przy tym wysyłać tam dane, m. in. adres IP komputera.

Polityka prywatności Facebook dostępna jest pod adresem https://pl-pl.facebook.com/about/privacy/.

Automatyczne przetwarzanie Twoich danych osobowych w kontekście profilowania

Nie przetwarzamy Twoich danych osobowych w kontekście profilowania.

Pliki Cookie i identyfikatory urządzeń

Używając portalu www.wakcji24.pl wyrażają Państwo zgodę na wykorzystywanie plików cookie oraz identyfikatorów urządzeń do realizacji usług, personalizowania reklam i analizowania reklam na stronie – https://policies.google.com/technologies/partner-sites?hl=pl. Jeżeli nie wyrażają Państwo zgody na używanie przez nas cookie, powinni je Państwo zablokować w ustawieniach swojej przeglądarki.

Wyłączenie odpowiedzialności

Informacje zawarte w artykułach na łamach www.wakcji24.pl są zgodne z opinią jego autorów.

Portal www.wakcji24.pl oraz jego redakcja nie bierze na siebie odpowiedzialności za zamieszczone reklamy. Kupujący powinien być ostrożny odpowiadając na reklamę, bądź wysyłając pieniądze. Przykładamy dużą wagę do uwierzytelnienia reklamodawcy, lecz nie możemy odpowiadać za postępowanie reklamodawców. Dane adresowe jak też szczegóły oferty każdego reklamodawcy można uznać za pewne tylko w momencie publikacji.


POLECAMY

NADCHODZĄCE WYDARZENIA


WARTO OBEJRZEĆ
WARTO USŁYSZEĆ- Homilia ks. Krzysztofa Herbuta – 07.10.2017 r.

NASI PARTNERZY
previous arrow
next arrow
Slider
projekt i wykonanie fiodesign.pl