Gotowanie pod gołym niebem

  • Napisany przez:

Wojskowa kuchnia na froncie, czyli o gotowaniu pod gołym niebem i gradem kul.
Zastanawiacie się co to będzie za festiwal ? Będzie o gotowaniu bez lodówki,
w szczególności pod gołym niebem. Będzie o tym, jak nakarmić więcej niż
kilku znajomych, czyli o tym jak gotować dla plutonu czy kompanii.
Powspominamy jak to było gdy po walce żołnierz stał w kolejce do kotła,
czując się jak u mamy w kuchni – ciepło i bezpiecznie.
Zasmakuj w pieskim frontowym żarciu – oceń jakiej armii wikt Ci odpowiada.

Kto? – Kuchnia Polowa i przyjaciele

Co? – Festiwal Kuchni Polowych

Kiedy? – 6 lipca o godz. 12.00

Gdzie? – Zajazd Hubert, Walim ul. Wyspiańskiego 9

Cel? – świetna zabawa!

źródło/zdj. – kuchniapolowa.pl

Nasi partnerzy